3.jpgRun flat-renkaat on suunniteltu minimoimaan auton hallinnan menettäminen ja vahingot, kun rengas puhkeaa. Se sallii autolla ajon renkaan puhkeamisen jälkeen siten ettei kuljettajan tarvitse vaihtaa rengasta. Kuitenkin, puhjenneella renkaalla voidaan ajaa lyhyt matka (noin 150 km) ja alle nopeusrajoituksen (yleensä 80 km/h).

Run flat-renkaat tarjoavat erittäin pomppuisen kyydin ja autossa tuntuu pienetkin nykimiset ja pomput tiessä riittämättömän ilman vuoksi. Renkaiden sivut tulevat jäykiksi eivätkä pysty ylläpitämään renkaan muotoa puhkeamisen vuoksi.

Run flat-renkaissa on sivuseinissä ja sivusuunnassa vahvistukset sen varmistamiseksi, että rengas säilyttää muotonsa ja kantaa ajoneuvon painon ilman ilmanpainetta.Menetetyn ilmanpaineen seurauksena lisääntyy myös renkaan kitka ja renkaan lämpeäminen, jonka tuloksena lämpöä kestävä kumi, jota renkaiden valmistuksessa käytetään lämmön kerääntymisen vähentämiseksi renkaan puhjetessa, käytetään renkaiden kierrätys suomessa.

Normaaleissa ilmarenkaissa, ilmanpaine renkaan sisällä pitää renkaan paikallaan vannelaipassa. Run flat-renkaat on suunniteltu pitämään renkas paikoillaan vannelaipassa vaikka ilmapainetta ei olisikaan. Tämä on tehdään fyysisesti tukemalla vanteen reuna hyvin, jotta se tukee puhjennutta rengasta  Tämä takaa ettei rengas tule pois vannelaipasta auton liikkuessa suoraan tai kaarteessa. Muista valita oikeanlaiset vanteet.