11.jpgTässä muutamia vinkkejä siitä, miten saat pidettyä autosi korjauskulut pienempinä.

• Tärkeimmät ensin! Noudata aina auton ohjekirjassa annettuja huoltovälejä. Huoltovälit varmistavat, että suodattimet, nesteet, akku, jarrut, tulpat, hihnat & letkut, valot, renkaat yms. tarkastetaan ja vaihdetaan tarvittaessa. On hyvä huollattaa auto, vaikka vaadittu kilometrimäärä ei olisikaan täynnä ja nastarenkaiden ikä on hyvä vaihtaa käyttöiän tullessa täyteen. Osta nokian renkaat netistä, markkinoiden parhaat renkaat.

• Erityishuomio nesteitä koskien - On hyvin tärkeää, että moottoriöljyä, jarrunestettä, vaihdelaatikkoöljyä, ohjaustehostinnestettä ja jäähdytysnestettä on aina riittävä määrä. Jos ne loppuvat tai vanhenevat, se voi vaurioittaa moottoria, jarruja, vaihdelaatikkoa jne.

• Renkaiden järjestys - Vaihda renkaiden järjestystä 5000-8000 kilometrin välein (tai ohjekirjan suositusten mukaan) taataksesi tasaisen kulumisen ja pidemmän käyttöiän.

• Renkaiden kulmat - Jos huomaat auton puoltavan, ohjauspyörän olevan kierossa, epätasaista renkaiden kulumista tai vetoa, jossa ohjauspyörästä irrotettaessa auto ajautuu tien reunaa kohti, renkaiden kulmat tulee tarkistaa. Muussa tapauksessa renkaat rikkoutuvat epätasaisesta kulumisesta johtuen sekä ohjauspylväs voi vaurioittua.

• Auton korin kunnossapito – Pese autosi ainakin kahdesti kuukaudessa estääksesi likaantumisen ja ruostumisen. Jos peset autosi itse, käytä autoshampoota tavallisten kodinpuhdistusaineiden sijaan. Vahaa autosi estääksesi sateen, hyönteisten ja linnun ulosteen aiheuttamaa likaantumista ja ruostumista.